Ετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 2 κουταλάκια σούπας κάπαρη (τουρσί)
- 100 γραμμάρια μαύρες ελιές
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 6-7 φιλετάκια αντζούγιες
- 1 κουταλάκι ταμπάσκο (ή μια καυτερή πιπερίτσα)
- 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου αφού πρώτα τις λιώσουμε πατώντας τες με την παλάμη πάνω σε σκληρή επιφάνεια. Γυρίζουμε τις σκελίδες στο τηγάνι για 2 λεπτά και τις αποσύρουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος, τις ελιές, την κάπαρη και τις αντζούγιες αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει και ξεπλύνει καλά ώστε να φύγει το πολύ αλάτι. Τα γυρίζουμε και αυτά στο τηγάνι για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κονκασέ, το σκόρδο και ελάχιστο αλάτι (δοκιμάζοντας θα καταλάβετε πόσο). Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και ετοιμάζουμε τα σπαγγέτι.
2. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σε ελαφρά αλατισμένο νερό και σε λίγο λιγότερο χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε και αυτά στη σάλτσα πουτανέσκα. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά και σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή.