Ετοιμασία: 20 λεπτά
Υλικά
- 100 γραμμάρια ροζ ταραμάς
- Μισό κιλό ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- Χυμός από 2-3 λεμόνια
- 1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Μισό ματσάκι μάραθος
Εκτέλεση
- Λιώνω στο μούλτι το κρεμμύδι και προσθέτω το ψωμί αφού το έχω μουσκέψει και το έχω στύψει καλά έτσι ώστε να φύγει όλο το νερό. Ρίχνω κατόπιν τον ταραμά και αφού χτυπηθούν όλα μαζί, προσθέτω σιγά-σιγά το λάδι και το λεμόνι δοκιμάζοντας.
Όσο πιο πολύ λάδι και λεμόνι βάλω τόσο λιγότερο αλμυρή θα γίνει η ταραμοσαλάτα και δεν θα χρειαστεί να την ξαλμυρίσω στην αρχή. Στο τέλος, προσθέτω ψιλοκομμένο το μάραθο και ανακατεύω να γίνουν όλα ένα μείγμα.