Για 50+ μικρά κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό κάστανα

- 500 γραμμάρια καρυδόψυχα

- ¼ φλιτζάνι τσαγιού νερό

- 1½ κιλό ζάχαρη (ή και λιγότερο)

- 1 πακέτο σοκολάτα κουβερτούρα

- 2 πρέζες βανίλιας

- Λίγο ανθόνερο

- Τρούφα σοκολάτα (όσο πάρει)

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τα κάστανα, βράζοντας τα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό. Έπειτα, τα καθαρίζουμε και τα θρυμματίζουμε. Χοντροκόβουμε τη καρυδόψιχα σε μούλτι ή με μαχαιράκι.

Φτιάχνουμε σιρόπι σε κατσαρολάκι, σιγοβράζοντας για 10 λεπτά περίπου το νερό με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και με λίγο ανθόνερο και ανακατεύοντας συνεχώς.

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το έτοιμο σιρόπι, τα κάστανα και τα καρύδια, αναδεύοντας συνέχεια ώσπου να δέσει και να γίνει αρκετά σφιχτό το μείγμα.

Έπειτα, το αφήνουμε για πολύ λίγο να χλιάνει και πλάθοντας μπαλάκια τα κυλάμε σε πιατέλα που έχουμε απλώσει τρούφα σοκολάτας. Τα έτοιμα τρουφάκια τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα σκεπάζουμε σε πιατέλα ώστε να διατηρηθούν αρκετό καιρό.