Για 6 άτομα
Ετοιμασία: 10΄
Μαγείρεμα: 30΄
Υλικά
- 2 έτοιμα παντεσπάνια (κακάο) - 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα (πλήρες) - 300 ml κρέμα γάλακτος - 6 αυγά - 1 κουτ. σούπας κορν φλάουερ - 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη - Μαρμελάδα φράουλα, - Σαντιγί, φράουλες
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το γάλα και τη κρέμα γάλακτος ώσπου να πάρουν τη πρώτη βράση. Χτυπάμε με σύρμα, σε μπολ, τους κρόκους από τα αυγά, με μια γεμάτη κουταλιά κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στη κατσαρόλα με το βρασμένο γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς για να μη κόψει η κρέμα και σιγοβράζοντας μέχρι το μείγμα να πήξει.
2. Κόβουμε σε φέτες όσα παντεσπάνια έχουμε ανάγκη και καλύπτουμε το πάτο ενός γυάλινου μπολ. Έπειτα, στρώνουμε μια στρώση μαρμελάδας (και φράουλες αν θέλουμε, θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ) και από πάνω μια στρώση από τη χλιαρή κρέμα. Συνεχίζουμε τις στρώσεις ώσπου να γεμίσουμε το μπολ.
Στη κορυφή απλώνουμε έτοιμη σαντιγί και συμπληρώνουμε σε κάποια σημεία με μαρμελάδα και φράουλες. Το τράιφλ θέλει ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες!
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις