Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά)

- 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι

- Ελαιόλαδο

- 2-3 σκελίδες σκόρδο

- 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι (ψιλοκομμένες)

- Φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)

- ¾ φλιτζάνια τσαγιού παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) τριμμένη

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζω το σπανάκι, χωρίζω τα φύλλα του, τα πλένω καλά και τα αφήνω να στραγγίξουν. Βράζω τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζω, τα ανακατεύω με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα διατηρώ ζεστά.

2. Ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρω τις σκελίδες του σκόρδου για μερικά λεπτά. Προσθέτω τα φύλλα του σπανακιού, τις πιπερίτσες, τη ρίγανη και ανακατεύω για λίγο. Βάζω τα ζυμαρικά σε βαθιά λεκάνη και τα περιχύνω με το μείγμα σπανακιού. Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Φόρτωση άρθρων...