ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό μέτριες γαρίδες
- 300 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα
- ½ φλιτζάνι ντοματοχυμός
- 2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
- 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο πάρει)
- 100 ml ούζο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζω τις γαρίδες, αφαιρώ με οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματάω σε λίγο νερό, το οποίο όμως κρατώ στην άκρη. Έπειτα, τις αφήνω να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω λάδι, σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτω το ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει και όταν δέσει προσθέτω τις γαρίδες, βράζοντας τες για άλλα 4 με 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το τυρί, καλά τριμμένο, το υπόλοιπο ούζο και το μισό μαϊντανό. Ανακατεύω και αφήνω να πάρουν μια βράση όλα μαζί για 2 με 3 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά, πασπαλίζω με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρω.
Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 4-5
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις