Τα τελευταία δεδομένα κρούουν ξανά τον κώδωνα του κινδύνου στα άτομα με διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία, καθώς πέρα από μεγαλύτερες πιθανότητες για νοσηλεία ή επικίνδυνες επιπλοκές, διατρέχουν και υψηλότερο κίνδυνο συμπτωματικής νόσου.
Για τη μελέτη που δημοσιεύεται στο PLoS ONE, οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ αξιοποίησαν στοιχεία 500.000 Βρετανών εθελοντών άνω των 40 ετών από τη βάση δεδομένων της Βιοτράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφορικά με διαφορές στη συνολική υγεία μεταξύ εκείνων που διαγνώστηκαν θετικοί και αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι παχύσαρκοι ασθενείς ή με διαβήτη τύπου 2 αποτελούσαν την πλειονότητα των θετικών ελέγχων. Το προφίλ των αρνητικών, αντιθέτως, συμπεριλάμβανε υψηλά επίπεδα (καλής) HDL χοληστερόλης και ένα υγιές βάρος με φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).
Το υγιές βάρος και η HDL χοληστερόλη αποδεικνύονται ισχυροί σύμμαχοι έναντι του ιού, ανέφερε ο Δρ Charles Hong, MD, Ph.D., καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Καρδιολογικού Κέντρου της Ιατρικής Σχολής, και έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την επίτευξη υψηλών επιπέδων της δεύτερης μέσα από την τακτική γυμναστική και μια διατροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά με τροφές όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το αβοκάντο.
«Φαίνεται ότι κάποιοι βασικοί καρδιομεταβολικοί παράγοντες προφυλάσσουν από τη μόλυνση και σοβαρή λοίμωξη με COVID-19, ενώ άλλοι καθιστούν τα άτομα πιο ευάλωτα. Στόχος της προκείμενη μελέτης δεν ήταν να αναδείξει τους παράγοντες αυξημένου κινδύνου αλλά στατιστικές συσχετίσεις που επισημαίνουν τη σημασία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος για την πρόληψη από πιθανή μόλυνση», κατέληξε ο Δρ Hong.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις