Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Ποιες είναι τελικά οι καλύτερες πηγές πρόσληψης ωμέγα-3

Ευ ζην

Το σώμα δεν μπορεί να τα δημιουργήσει κάνει και πρέπει να τρώμε τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3.

Τα ωμέγα-3 έχουν πολλαπλά οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο και τα ορμονικά και φλεγμονώδη συστήματα. Τα ωμέγα-3 είναι "ουσιαστικά" λίπη, δηλαδή το σώμα δεν μπορεί να τα κάνει και πρέπει να καταναλώνουμε τροφή.

Συμβουλές από τον καρδιολόγο Δρα Λάμπη Χριστόπουλο

Τύποι ωμέγα-3

1. Ζωικές πηγές
Τα λιπαρά ψάρια είναι οι καλύτερες πηγές EPA και DHA.
- Σολομός,
- πέστροφα,
- αντσούγιες,
- sablefish,
- σαρδέλες,
- το γαύρο και το γαρίφαλο
- καλκάνι

Συνιστάται να τρώτε δύο μερίδες ψαριών κάθε εβδομάδα για να ικανοποιήσετε τις ωμέγα-3 θαλάσσιες ανάγκες μας.

2. Πηγές φυτών που εντοπίζονται ιδίως σε προϊόντα φυτικής προέλευσης όπως
1. Λινάρι,
2. η chia,
3. σόγια,
4. καρύδια,
5. Canola και
6. κάνναβη.

Τα εμπλουτισμένα τρόφιμα θα έπρεπε να καταναλώνουν μη ρεαλιστικά ποσά ώστε να ισούνται με ένα μέρος των ψαριών.

Συμπληρώματα που βοηθούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, κατάθλιψης ή νόσου του Alzheimer, δεν φαίνεται να προσφέρουν τα ίδια οφέλη με την κατανάλωση ψαριών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Oι λόγοι που τα αμύγδαλα είναι υπερόπλο διατροφής

Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή διατροφική αξία. Περιλαμβάνουν φυτική πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες, καθώς και μαγνήσιο. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στην καταπολέμηση ...

Φόρτωση άρθρων...