Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)

- 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια

- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

- 600 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (ανάμεικτα)

- 10 κρεμμυδάκια του στιφάδου (σε ροδέλες)

- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 2 φύλλα δάφνης

- 1-2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι

- Αλάτι, πιπέρι

- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

- Χυμός λεμονιού

- 3 ποτήρια ζεστό νερό

- Ελαιόλαδο και τυρί κρέμα (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνω το ζωμό λαχανικών και μουλιάζω καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια, στραγγίζοντας τα μετά. Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω το ελαιόλαδο να κάψει.

Σοτάρω σε δυνατή φωτιά τα φρέσκα μανιτάρια και τα αφήνω μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλα και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω στην κατσαρόλα τα αποξηραμένα μανιτάρια.

Προσθέτω τον ζεστό ζωμό και συμπληρώνω με τα 3 ποτήρια νερού (ζεστού, για να μην διαταραχθεί ο βρασμός). Βάζω κατόπιν το θυμάρι και σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος, προσθέτω χυμό λεμονιού και λίγο μαϊντανό. Προαιρετικά, σερβίρω με κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Φόρτωση άρθρων...