Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Για 10-12 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

Για τη γέμιση

- 6 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου

- 1 πακέτο μανιτάρια λευκά

- 1 κουτάκι ντοματίνια

- 2 ξερά κρεμμύδια

- Λίγος φρέσκος μαϊντανός, ρίγανη, θυμάρι

- 2 κουταλιές πολτός σκόρδου

Για τη μπεσαμέλ

- 1 λίτρο γάλα

- 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 3 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- Μισό μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

- Λίγο σκόρδο (πολτό)

- Αλάτι

- 3 αυγά

- 2 πακέτα μακαρόνια χοντρά

- Τριμμένο τυρί (της αρεσκείας μας)

- Τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε πρώτα τη μπεσαμέλ: Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα (χλιαρό) και ανακατεύουμε προσέχοντας να μη μας σβολιάσει. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.

Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε ελαιόλαδο και όταν αρχίσει ελαφρύς βρασμός, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας να μην κολλήσουν. Όταν ετοιμαστούν, τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτό σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη.

2. Στον πολυκόφτη, κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε κιμά (ή τον παίρνουμε έτοιμο από την αγορά). Ψιλοκόβουμε ή χοντροκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα ντοματίνια, τα φρέσκα μυρωδικά και τα μανιτάρια. Σε τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια με τα φρέσκα μυρωδικά και το σκόρδο, λίγα-λίγα, σε δυνατή φωτιά και τα αποσύρουμε.

Σε μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε έπειτα τα τσιγαρισμένα μανιτάρια, τα ντοματίνια και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό. Όταν η σάλτσα της γέμισης δέσει ελαφρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

3. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και απλώνουμε τα μισά ζυμαρικά. Ρίχνουμε έπειτα τον κιμά, τον απλώνουμε με σπάτουλα απ’ άκρη σ’ άκρη, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά.

Ρίχνουμε τα αυγά, ένα-ένα, στην έτοιμη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και την απλώνουμε έπειτα στα μακαρόνια, κατανέμοντάς την ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Τελειώνοντας, αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Φόρτωση άρθρων...