Πέμπτη
24 Απριλίου 2025

Έρευνα: Τελικά και το κοτόπουλο δεν είναι τόσο αθώο…

Ευ ζην

Χρόνια τώρα, το κόκκινο κρέας είναι στο στόχαστρο διεθνώς για τις επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία, ενώ το λευκό θεωρείται ως η πιο υγιεινή και λιγότερη επιβλαβής, εναλλακτική επιλογή.

Νέα έρευνα όμως, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρέας κάνουν κακό σε μεγάλες ποσότητες.

Η μελέτη αφορούσε 113 άτομα ηλικίας μεταξύ 21 και 65 ετών. Οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν τυχαία, είτε στην ομάδα με μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά είτε σε εκείνη με μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά.

Δείγματα αίματος συλλέχθηκαν στην αρχή αλλά και το τέλος κάθε δίαιτας, τα οποία μελετήθηκαν, με τις διαπιστώσεις να προκαλούν έκπληξη ακόμα και στους ερευνητές.

Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρέας αύξησαν εξίσου τις ποσότητες των σωματιδίων LDL, τα οποία είναι υπεύθυνα για την μεταφορά λιπιδίων, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Το μπαχαρικό που προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα

Σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στη διαχείριση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (IBS). Ειδικοί διατροφής αναδεικνύουν ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό, γνωστό για τις καταπραϋντικές το...

Το μπαχαρικό που μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

Η διαχείριση του σακχάρου στο αίμα είναι σημαντική για την πρόληψη του διαβήτη. Ένα μπαχαρικό, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αναδεικνύεται ως η κορυφαία επιλογή για τη με...

Φόρτωση άρθρων...